Пози та звички собак уві сні багато розповідають про їх особистість та здоров’я

Пози, в яких сплять собаки, те, як вони рухаються чи посмикуються впродовж сну, здаються зовсім неважливими. Проте, так можна зрозуміти, як собака почувається

Для цього варто подивитися у якій саме позі спить пес та чим супроводжується сон.

? На боці
Собака, яка спить на боці, відчуває себе безпечно і комфортно. Собаки, які віддають перевагу цій позі, як правило, досить спокійні й розслаблені.

? Калачиком
Дуже популярна поза для сну у собак. Вона успадкувалася від диких собак. У дикій природі ця поза: захищає життєво важливі органи, допомагає зберегти тепло і дозволяє швидко піднятися на лапи. У такій позі собаки сплять, коли на дворі падає температура.

? На животі
Іноді це називають позою “Супермена”. Вона дозволяє собаці швидко стати на ноги. Собаки, які сплять у цьому положенні, енергійні та завжди готові кудись побігти або погратися.

? На спині та лапи вгору
Така поза для сну допомагає собаці охолонути. Також ця поза вказує, що собаці дуже зручно. Собака залишає найчутливіші зони вразливими і йому важко швидко піднятися на ноги. А таке собака може собі дозволити лише у цілковитій безпеці.

? Вертіння та топтання
Це нормальна поведінка для собак. Так вони готуються спальне місце, перш ніж лягти спати. Але якщо собака надто довго не може лягти на своє місце — це може бути ознакою болю, артриту чи неврологічних проблем.

? Смикання або м’який гавкіт
Посмикування, махання хвостом, а також випадкові гавкання чи бурчання — це ознаки стадії сну, під час якої собаки відновлюють свої сили. Але надто активні рухи під час сну можуть означати, що вашому собаці сняться кошмари. У такій ситуації — погладьте собаку, щоб він відчув захист.
Коли посмикування стає надмірним, це може бути ознакою судом. Спробуйте покликати собаку на ім’я. Якщо він не відповідає, але продовжує посмикуватися – варто одразу звернутися до ветеринара.

Важливо знати та розуміти, які звички є нормальними для сну вашого собаки, а які – ні. Це може допомогти розпізнати певні проблеми у стані здоров’я вашого собаки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *